Prima însemnare

Prima însemnare
Ioan Neacsu - Sun Dec 09, 2007 @ 09:55AM
Commentaires: 2

Se spune că Albert Einstein lua masa la Paul Valery. Discutau foarte animat, dar din când în când poetul se scuza, dispărea după un paravan, apoi revenea, radios, la masă. Intrigat, Albert Einstein l-a întrebat ce face după acel paravan.

- Discuţia noastră este foarte interesantă, îmi vin unele idei, pe care le notez, să nu le uit. Dumneavoastră nu faceţi la fel?

- Nu, a răspuns marele fizician, eu am o singură idee şi pe aceea o ţin minte!

Anecdota mi se potriveşte în ambele sensuri: În materie de estetică, eu am o singură idee, aceea a operei de artă ca model cibernetic, idee pe care o ţin minte (!), dar ca scriitor sunt fascinat de caleidoscopul întâmplărilor şi al ideilor pe care le contemplu din fotoliu, simt nevoia să le consemnez şi chiar să le comentez. Iată de ce nu ţin la ideea de "blog", dar accept că un jurnal de idei şi de întâmplări semnificative îmi este necesar, precum lui Paul Valery!

Commentaires: 2

Commentaires

1. carmen  |  my website   |   Sat May 30, 2009 @ 09:40PM


Atat Paul Valery cat si dvs. Stimate domn Neacsu, aveti foarte mare dreptate neinsemnand totusi ca Einstein gresea in vre-un fel. Dar astazi este imperios necesar sa mai aflam date, informatii cat mai rapid chiar daca sintagma "timpul e bani" nu mai este valabila. Cunoasterea, informatia e folosita drept putere care, in fond, spiritelor alese nu le foloseste la nimic altceva decat la imbogatirea eu-lui. Suntem pieritori orice am face dar spiritual ramanem.
Iar faptul de a va fi gasit cercetarile notate pe internet dovedeste neoboseala dvs de a cunoaste, intelege si experimenta.

2. carmen   |   Sat May 30, 2009 @ 09:48PM

Lucrez la Muzeul de Arta Bacau. Frecventez cenaclurile literare "Octavian Voicu" si Georgeta si Mircea Cancicov".
Cristina este sau a fost plecata din tara, nu stiu unde anume, nici noi nu ne-am mai vazut in ultimul timp. Nu stiu sa va spun mai mult dar ii voi transmite regretul dvs. de a nu mai sti nimic de dansa.
Cominicati-mi pe mail unde si cum voi putea sa intru in posesia cartii. Va multumesc si va doresc multa sanatate.
Cu deosebit respect.

Postez un commentaire
powered by Doodlekit™ Free Website Builder